Tel: +31 (0)72 509 4000
 

Reis- en/of annuleringsverzekering

Annuleren door deelnemers
Tot 10 weken voor de eerste activiteiten-/cursusdag kun je binnen 7 dagen na de boekdatum zonder kosten annuleren. Annuleer je echter na 7 dagen dan storten wij al betaalde cursusgelden terug onder aftrek van 20% administratie/reserveringskosten met een minimum van € 50.00 plus kosten die wij eventueel aan uitbestede reserveringen hebben gemaakt. De datum waarop Europagaai de annuleringsbrief ontvangt geldt als annulerings­datum. Annuleer je binnen 10 weken voor aanvang van de cursus of activiteit, dan vervalt het recht op terugbetaling. We raden je nadrukkelijk aan om een annuleringsverzekering af te sluiten.

Europagaai, HD-Kanosport, Schoorlactief, behouden zich het recht voor bij onvoorziene omstandigheden of te weinig inschrijvingen de cursus of activiteit te annuleren. De deelnemers krijgen dan het bedrag dat zij voor de betreffende activiteit betaald hebben terug zonder het recht op schadevergoeding.

Onze volledige boekingsvoorwaarden staan op deze pagina.

Groepsverzekering
Voor alle sporten en activiteiten met een verhoogd risico zoals: wildwaterkajakken, brandingkajakken, raften, golfsurfen en mountainbiken is het verplicht dat je een reisverzekering hebt afgesloten waarin het verhoogde risico is gedekt is. Neem bij twijfel contact op met de verzekeringmaatschappij waar je een verzekering afgesloten hebt of wilt gaan afsluiten.

Extra clausule
Termen die verzekeringmaatschappijen m.b.t. sporten en activiteiten met een verhoogd risico gebruiken lopen uiteen. Voorbeelden zijn:
Bijzondere sporten
Adventure & Survivalverzekering
Uitdagende sporten
Winter(sport)
Risicosporten

Een reisverzekering afsluiten voor groepen groter dan 9 personen

AFLOPENDE VERZEKERING
- Groepsreisverzekering - ( zie hier de voorwaarden)

Een annuleringsverzekering afsluiten voor groepen groter dan 9 personen

Als de hele groep wil annuleren, bestaat de mogelijkheid om een groepsannuleringsverzekering te sluiten. Bij een groepsannulering zijn uitsluitend de volgende risico’s verzekerd:- ernstige ziekte, ongeval of overlijden van één van de leden van de groep - uitval van de accommodatie- faillissement van de groep. Er is alleen dekking als één van deze gebeurtenissen plaatsvindt binnen 2 maanden voor vertrek.
 • Om deze verzekering af te sluiten, kun je contact op te nemen met onze afdeling Acceptatie op tel. 020-6515253. Bij een groepsannuleringsverzekering bepaalt het aantal personen de hoogte van de premie:
  10 t/m 20 personen: 3,5% van de reissom
  21 t/m 40 personen: 4,5% van de reissom
  41 t/m 60 personen: 5,0% van de reissom
  61 t/m 80 personen: 5,5% van de reissom
  81 t/m 100 personen: 6,0% van de reissom
AFLOPENDE VERZEKERING

Een individuele reis en/of annuleringsverzekering afsluiten

AFLOPENDE VERZEKERING

DOORLOPENDE VERZEKERING